Evenimente

CINE SUNTEM NOI ? DESCARCARE DOCUMENTE NOUTATI MIE - RETEAUA LOCALA EVENIMENTE EUROPASS GALERIE FOTO VI - CAMPANII DE INFORMARE PROFIL  I.S.J. DOLJ INFORMATII UTILE eTWINNING SPRING DAY FOR EUROPE 2009 OFERTA  A.N.P.C.D.E.F.P. LINK-URI UTILE ISJ DOLJ - INTEGRARE EUROPEANA SI PROGRAME COMUNITARE PARTENERI SI COLABORATORI GALERIE FOTO I - ACTIVITATI GALERIE FOTO V - 9 MAI ZIUA EUROPEI MIE - RETEAUA CENTRALIZATA GALERIE FOTO II - PRODUSE FINALE GALERIA FOTO III - CURSURI DE FORMARE CONTINUA GALERIE FOTO IV - SPRING DAY IN EUROPE GALERIE FOTO VII - MONITORIZARE STRATEGIA JUDETEANA DE DEZVOLTARE PPC DIRECTII DE ACTIUNE I.E.P.C.

CONCURSUL NATIONAL DE PRODUSE FINALE ALEPROIECTELOR FINANTATE PRIN PROGRAME COMUNITARE,“MADE FOR EUROPE” 2009
Faza judeteana
 JUDETUL DOLJ 
 
  Prin proiectele de parteneriat european scolile romanesti au fost veritabili ambasadori ai Romaniei in Europa, contribuind, an de an, la promovarea unei imagini pozitive a Romaniei si a valorilor scolii romanesti. Aceste parteneriate au vizat, in principal, formarea si dezvoltarea de competente-cheie, au favorizat crearea unor retele de parteneri, au promovat valorile nationale si europene, antrenand copii, tineri, profesori, parinti in acest exercitiu al existentei impreuna, intr-o Europa unita. 
 
 
Concursul national „Made for Europe” vizeaza valorizarea si promovarea experientelor pozitive in derularea proiectelor de cooperare europeana, stimuland creativitatea, inovatia, spiritul de competitie. 
 
 
Data : 25 martie 2009 
 
 
Numar de produse din expozitie : 19   
 
 
Tipul produselor : pliante, afise, brosuri, CD-uri, fotografii, unitati de invatare, programe, publicatii, materiale promotionale.  
 
 
Numarul de vizitatori : v  650 de elevi;v  65 de profesori si inspectori scolari;v  Parinti.  
 
 
Locatia de desfasurare a concursului : Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, etajul 2, Sala de conferinte 205.  
 
 
Organizarea : Concursul „Made for Europe”, faza judeteana, a fost popularizat catre toate institutiile de invatamant care deruleaza sau au derulat proiecte de parteneriat european in anul scolar trecut. In urma intalnirii si a stabilirii contactelor, s-au transmis prin e-mail toate detaliile legate de organizarea concursului la nivel judetean. De asemenea, a fost postat pe site-ul ISJ Dolj – Departamentul Integrare Europeana si Programe Comunitare intregul pachet informativ referitor la concurs.
 
 
La nivelul judetului Dolj s-a stabilit, prin Decizia nr. 559 din 17.03.2009, Comisia judeteana de concurs formata din :
 
 
- prof. Geanina Chirigiu- inspector scolar general adjunct pentru management si dezvoltare institutional[- Presedintele Comisiei Judetene;
 
 
- prof. Mihaela Brumar - inspector scolar pentru integrare europeana si programe  comunitare – vicepre]edinte;
 
 
- prof. Elena Vais - inspector scolar pentru programe, proiecte si activitati educative – membru;
 
 
- prof. Laurentiu Busu - inspector scolar de specialitate – membru;- prof. Doina Gifu – inspector scolar de specialitate – membru;
 
 
- prof. Gina Camarasu – inspector scolar de specialitate – membru;- prof. Adalcisa Mitu – inspector scolar de specialitate – membru;
 
 
- Tolea Adrian – Colegiul National „Fratii Buzesti”Craiova – presedintele Consiliului Judetean al Elevilor – membru.           
 
 
 
Juriul desemnat pentru evaluarea produselor finale la nivel judetean a fost format din:
 
 
- prof. Mihaela Brumar - inspector scolar pentru integrare europeana si programe comunitare;
 
 
- prof. Elena Vais - inspector scolar pentru programe, proiecte si activitati educative;- prof. Laurentiu Busu - inspector scolar de specialitate;
 
 
- prof. Adalcisa Mitu – inspector scolar de specialitate;
 
 
- Tolea Adrian – Colegiul National „Fratii Buzesti”Craiova – presedintele Consiliului Judetean al Elevilor .   
 
 
Fiecare membru al juriului a evaluat produsele finale, completand o grila de evaluare, in cadrul prezentarii acestora de catre elevi. In locatia aleasa s-au realizat panouri de prezentare a produselor (afise, pliante); Sala de conferinte a ISJ Dolj  este prevazuta cu computer, video proiector si sistem de sonorizare performante, astfel ca toate produsele finale au putut fi prezentate si cu suport  audio-video; fiecare produs a fost inregistrat.    
 
 
 
Clasamentul unitatilor scolare reprezentate in ordinea descrescatoare a punctajului acordat de juriu:  
 
 
Locul I  - Colegiul National „Elena Cuza”, Craiova 
 
 
Locul al II-lea - Scoala cu clasele I-VIII nr. 39 „Nicolae Balcescu”, Craiova  
 
 
Locul al III-leaColegiul National Economic „Gheorghe Chitu”, Craiova 
 
 
Mentiune:Grupul Scolar ICM 2, Craiova
 
 
Mentiune:Colegiul Tehnic de Arte si Meserii „Constantin Brancusi”, Craiova   
 
 
Impactul :
 
 
v  Asupra elevilor : din discutiile cu elevii care au vazut produ sele finale intrate in concurs si din parerile unora dintre ei exprimate prin votul pe care l-au dat diverselor produse, am observat ca au fost incantati sa studieze produsele, sa discute cu elevii care au participat la aceste proiecte si de asemenea, si-au manifestat dorinta de a participa si ei la proiecte.
 
 
v  Asupra profesorilor : profesorii care au insotit grupurile de elevi au fost dornici sa afle mai multe despre produsele realizate de alte scoli, realizand astfel un veritabil si eficient schimb de bune practici. Din pacate, interesul scazut al unor cadre didactice care nu s-au implicat pana in prezent in echipe de proiect s-a observat si aici, unii neprezentand interes fata de acest tip de rezultate.
 
 
 v  Comunitatea locala : Au vizitat standurile si reprezentanti ai Primariei Craiovei, ai Consiliului Local al municipiului Craiova, precum si reprezentantii Consiliului Judetean si Institutiei Prefectului Dolj. S-a observat un interes crescut al acestora fata de produsele prezentate, acest interes facandu-se remarcat si in discursurile de deschidere. 
 
 
Dificultati
 
 
-          incadrarea dificila in calendarul de desfasurare a concursului;
 
 
-          neintelegerea din partea unor coordonatori de proiecte a specificului concursului – concurs de produse finale prezentate de catre elevi , selectate initial la nivelul scolii (si nu locatie de prezentare si popularizare a proiectului);  
 
-          numarul relativ mic de proiecte de parteneriat european reprezentate la expozitie.   
 
 
 
Diseminare :
 
 
-          comunicate de presa; adrese in scoli; fotografii; postare pe site-ul DIEPC a rezultatelor concursului (www.eurointegraredolj.20fr.com >> Evenimente). 
  

AEDER - ASOCIATIA EUROPEANA A CADRELOR DIDACTICE - SECTIUNEA ROMANA

AEDER este o asociatie profesionala deschisa tuturor celor care doresc sa se implice activ in activitati cu profil educational.

AEDER reprezinta sectiunea romana a AEDE - ASOCIATIA EUROPEANA A CADRELOR DIDACTICE

Fondatã în 8 iulie 1956 la Paris, asociatia isi propune sã grupeze toti profesorii si pe cei care lucreazã în domeniul educatiei care doresc sã contribuie în mod hotãrât la instituirea unei uniuni politice a Europei cu caracter federal. Ea se adreseazã tuturor nivelelor si tuturor formelor de învãtãmânt.

Pentru detalii, consultati site-ul AEDE   :   www.aede.org

Sediul AEDER

str. Alexandru Vlahuță nr.1bis

Hunedoara

Hunedoara

cod 331092

România

 

 
PROF. ANIȘOR PÂRVU- membru fondator
E-mail:anisorprv@yahoo.com

 

PROF.DR. IOANA JURCA - membru președinte
E-mail:i_jurca@smart.ro

 

ING. CLAUDIU VOINIA - membru fondator

E-mail:voiniac@yahoo.com
 

PROF. DANA MORARU - PR

Telefon:0721 320 226
E-mail:dana_moraru65@yahoo.com